Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Beautycare CT

Główna 1A

95-081 Dłutów

Główny telefon: 44 634-02-19

Główny email: choynowska@enzym.com.pl

Strona www: www.enzym.com.pl

Wyślij zapytanie ofertowe
Beautycare CT
Nazwa
Beautycare CT
Producent
B&C Srl.
CAS
90387-75-0
INCI
Sodium cottonseedamphoacetate
Funkcja
ŁAGODNY SURFAKTANT, DELIKATNE MYCIE, ŁAGODZENIE DZIAŁANIA DRAŻNIĄCEGO SLES, NAWILŻANIE
Wielkość opakowania
100

Beautycare CT jest amfoglicyną uzyskaną z trójglicerydów oleju bawełnianego. Należy do rodziny Beautycare, zachowuje się jak środek powierzchniowo-czynny o anionowej lub niejonowej budowie, która zmienia się w zależności od substancji powierzchniowo-czynnych zastosowanych w formule.

Beautycare zasadniczo różnią się od tradycyjnych amfooctanów, ponieważ produkowane są z naturalnych trójglicerydów, w tym przypadku z oleju arganowego, a nie z dobrze znanych kwasów tłuszczowych, które są bardziej drażniące.

Beautycare są bardzo delikatne i przyjazne, nie uszkadzają warstwy hydrolipidowej skóry, a ich szczególne właściwości odczuwalne są podczas mycia. Zmniejszają one bowiem agresywne działanie tradycyjnych środków powierzchniowo-czynnych. Już od 1% znacząco łagodzą działanie drażniące SLESu.

Beautycare mają szerokie zastosowanie. Są kompatybilne z większością anionowych, amfoterycznych i kationowych środków powierzchniowo-czynnych używanych w recepturach kosmetycznych. Tworzą kremową piankę, nadając skórze miękkość i elastyczność .

Olej bawełniany używany do syntezy Beautycare AR posiada silne działanie regenerujące. Poprawia krążenie miejscowe w miejscu aplikacji, powodując rewitaliację skóry właściwej. Ponadto z uwagi na jego właściwości zmiękczające jest używany w produktach pielęgnujących włosy.

 

ZASTOSOWANIE

Płyny do kąpieli-żele pod prysznic-szampony- mydła

Płyny do demakijażu oczu

Płyny dla niemowląt

Peelingi do ciała

Newsletter