Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Beautycare KT

Główna 1A

95-081 Dłutów

Główny telefon: 44 634-02-19

Główny email: choynowska@enzym.com.pl

Strona www: www.enzym.com.pl

Wyślij zapytanie ofertowe
Beautycare KT
Nazwa
Beautycare KT
Producent
B&C Srl.
CAS
90387-75-0
INCI
Sodium sheabutteramphoacetate
Funkcja
ŁAGODNY SURFAKTANT, DELIKATNE MYCIE, ŁAGODZENIE DZIAŁANIA DRAŻNIĄCEGO SLES, NAWILŻANIE
Wielkość opakowania
100

Beautycare KT jest amfoglicyną  uzyskaną z oleju karite. Należy do rodziny Beautycare, zachowuje się jak środek powierzchniowo-czynny o anionowej lub niejonowej budowie, która zmienia się w zależności od substancji powierzchniowo-czynnych zastosowanych w formule.

Beautycare zasadniczo różnią się od tradycyjnych amfooctanów, ponieważ produkowane są z naturalnych trójglicerydów, w tym przypadku z oleju karite, a nie z dobrze znanych kwasów tłuszczowych, które są bardziej drażniące.

Beautycare są bardzo delikatne i przyjazne, nie uszkadzają warstwy hydrolipidowej skóry, a ich szczególne właściwości odczuwalne są podczas mycia. Zmniejszają one bowiem agresywne działanie  tradycyjnych środków powierzchniowo-czynnych. Już od 1% znacząco łagodzą działanie drażniące SLESu.

Beautycare mają szerokie zastosowanie. Są kompatybilne z większością anionowych, amfoterycznych i kationowych środków powierzchniowo-czynnych używanych w recepturach kosmetycznych. Tworzą kremową piankę, nadając skórze miękkość i elastyczność .

Olej karite używany do syntezy w Beautycare KT zawiera dużą ilość "niezmydlanych" trójglicerydów, o doskonałych właściwościach pielęgnacyjnych. Skóra jest dobrze natłuszczana, przez co również nawilżana. Staje się jędrna i elastyczna.

 

ZASTOSOWANIE

Płyny do kąpieli-żele pod prysznic-szampony- mydła

Płyny do demakijażu oczu

Płyny dla niemowląt

Peelingi do ciała

Newsletter