Znajdź nas na:

Wykorzystanie analizy sensorycznej w ocenie jakości mięsa i przetworów - część teoretyczna w połączeniu z warsztatami

Data rozpoczęcia 2014-03-25 Wykorzystanie analizy sensorycznej w ocenie jakości mięsa i przetworów - część teoretyczna w połączeniu z warsztatami
Data zakończenia 2014-03-25
Organizator JARS Sp. z o.o.
Miejsce Firma JARS Sp. z o.o., ul. Kościelna 2a, ŁAJSKI
Branże Biotechnologia
Email rekrutacji info@jars.pl
Dodaj do kalendarza Ical_outlook Google_calendar

Terminy szkolenia:
25 marca 2014 r., godz. 10.00-16.00.
 

Miejsca szkolenia:
Firma JARS Sp. z o.o., ul. Kościelna 2a, ŁAJSKI

 

Zakres szkolenia:
1. Część teoretyczna:

  • Warunki przeprowadzania ocen sensorycznych, przygotowywanie produktów do oceny sensorycznej oraz czynniki wpływające na wyniki analizy sensorycznej.
  • Wybór i szkolenie zespołu oceniającego.
  • Badania wrażliwości sensorycznej zespołu oceniającego.
  • Metody analizy sensorycznej stosowane w ocenie jakości artykułów spożywczych.

2. Część warsztatowa:

Testy na sprawdzenie wrażliwości sensorycznej:

  • Testy rozpoznawania smaków i zapachów.
  • Określenie wrażliwości sensorycznej pod kątem rozpoznawania smaków i zapachów.
  • Analiza opisowa tekstury.
  • Sprawdzenie zdolności rozróżniania barw – test Ishihary.

Ćwiczenia wykorzystujące metody analizy sensorycznej w ocenie produktów mięsnych.

 


Koszt: 500 zł + 23% VAT za osobę przy zgłoszeniu jednej osoby z firmy.
          450 zł + 23% VAT przy zgłoszeniu 2 lub więcej osób z firmy.

Koszt obejmuje: wykłady, materiały, certyfikat potwierdzający uczestnictwo w szkoleniu oraz przerwy kawowe i obiad.

 

Zgłoszenia przyjmujemy drogą e-mailową pod adresem: info@jars.pl do dnia 20 marca 2014 r.
Informacji udzielamy telefonicznie: 664-195-394 lub 22 783 17 34.

 

Aktualny harmonogram szkoleń zamieszczony jest na naszej stronie internetowej www.jars.pl

 

 

Pasaż laboratoryjny

events

Laboratoria w Polsce

Mając na względzie ochronę i bezpieczeństwo Twoich danych osobowych, firma Bio-Tech Media sp. z o.o., przykładając szczególną wagę do ich ochrony, dostosowała swoje zasady ich przetwarzania do obowiązującego od dnia 25 maja 2018 roku Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) z dnia 27 kwietnia 2016 r. nr 2016/679

Nasza zaktualizowana polityka prywatności wprowadza wszystkie pozytywne zmiany, w tym sposób, w jaki zbieramy, przetwarzamy i przechowujemy Twoje dane osobowe. Przedstawia sposób, w jaki możesz się z nami skontaktować, aby skorzystać z przysługujących Ci praw.

W tej chwili nie musisz podejmować żadnych działań, ale jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, zapoznaj się z naszą polityką prywatności.

Zapoznaj się z naszą polityką prywatności ›
Rozumiem